Skip to main content

3. Advent - A cheerful day

 Christmasmusic can bring happiness

 

Dansk version: 

Denne dag var stille og rolig, hvor der, som ved det andre søndage her i juletiden, var blevet lagt tæpper og andre bløde ting ud på jorden, så der ikke var nogen af os hverken snuder eller mennesker, der skulle sidde på den våde og fugtige jord, og det skabte en oase af et hyggeligt område midt i kaninernes løbegård. Nissehuerne var igen blevet taget frem, og julemusikken strømmede ud af højtalerne, hvilket udelukkende kun gjorde det endnu hyggeligere. Der blev tilbragt kvalitetstid sammen med julesnuderne. Sidste år gav vi endda kaninerne jule-kælenavne i anledning af højtiden. Molly blev kaldt Montus hele julen, og Sandy blev kaldt for Sontus, hvilke begge er opdigtede navne, men de lød som nisse-navne og så forblev deres forbogstav stadig i navnet, så det stadig havde en relation til deres rigtige navne. Vi har dog ikke kaldt dem det så meget i år, men det betyder ikke, at de ikke er små fluffy nisser i år også. 

Først fik Molly hendes adventsgave. Da hun med lidt besvær havde fået pakket sin gave ud af gavepapiret, kom en pose fyldt med tørrede blomster til syne. Så ankom Sandy også, og det gjorde hun lige så snart, hun hørte noget knitre, for det må jo være noget spændende. De løb begge rundt om posen og prøvede forgæves at grave og bide hul i posen, men inden de fik ædt alt for meget indpakning, fik de hjælp til at åbne posen. Blomstermix'en bestod af morgenfrueblomster, lavendelblomster, kornblomster, rødkløverblomster, hibiscusblomster, kamilleblomster og rosenblade. En lille håndfuld blev taget ud af posen og placeret på en af deres bløde måtter, som de kunne sidde på, mens de smagte på blomsterne. Nogle få smagsprøver blev spist, men de var lidt forsigtige til at starte med, for det var nogle nye blomster, som de måske ikke helt kunne genkende lige med det samme. De er (heldigvis) varsomme, når det kommer til nye ting, så de tog det stille og roligt uden at æde det hele på en gang. De skal lige teste, om det er giftige blomster, og om de er appetitlige nok til, at de vil prøve at smage dem. Men da vi senere igen kom ned til var den lille bunke dog alligevel helt væk, så de havde nok lidt mere ro og lyst til at spise det, når der ikke var publikum. Efter at hovedsagligt Molly havde pakket hendes adventsgave ud, selvom at Sandy dog også lige skulle have en snude med i spillet og undersøge, hvad Molly nu havde fået i gave, så var det trods alt hovedsageligt Molly, der fik førsteret til blomstermixen, men derefter var det Sandy's tur til at pakke hendes adventsgave op, så det gjorde hun. Hun fik en bøtte med pellets med hø og banan smag. Størstedelen af dem bestod selvfølgelig af hø, og så var der kun en lille del, der var banan, som kun lige var nok til at skabe en aroma af banan, hvilket ikke skader kaninerne, så derfor er det acceptabelt at give disse. Vi tænker meget over de ting, som vi køber og giver til kaninerne for at sikre os, at de ikke får noget, som de ikke kan tåle, eller som er skadeligt for dem enten i øjeblikket eller over længere sigt. Det harvi meget fokus på. Sandy gravede og gnavede desperat i bøtten for at få den åbnet, så hun kunne smage på sin adventsgave. Den blev åbnet, og hun stak straks sin snude ned i bøtten og tog en mundfuld. De smagte tilsyneladende godt. Efter lidt tid tilsluttede Molly sig stille til bøtten med de lækre snacks. Molly ville da også smage på lækkerierne, hvilket hun også fik lov til. Sandy og Molly spiser begge lidt af hinandens snacks og godbidder, og det gør de altid, og det vil de altid gøre, så selvom at det er hinandens gaver, som gives, så stopper vi ikke kaninerne i at dele deres snacks med hinanden. De har hver deres gave for at gøre det fair, og så de begge med sikkerhed får sig en gave, men de er samtidig altid velkommen til at spise noget af naboens guf også.

Derefter fik de deres kalendergaver, som også lod til at falde i god jord. Vi kalder dem også for 'decembergaver', og her får de vidt forskellige ting fra dag til dag, hvilket kaninerne lader til at nyde, for de bliver altid helt vilde, når man bare så meget som nærmer sig kalenderen, der hænger i deres løbegård. De har hver deres pakkekalender. De guffede dagens gaver i sig og lod til at nyde dem undervejs. De var blevet trætte efter alt det ståhaj med gaveoppakning, og de listede derfor stille og roligt rundt i løbegården, når de skulle et eller andet sted hen. Men nu hvor jorden var våd, så blev de helst på tæpperne. Jorden var mudret og våd, fordi sneen var ved at tø på daværende tidspunkt. 

En anden ting som også skete var, at Sandy ved en fejl kom til at nappe/bide mig i hånden, da hun skulle tage en godbid. Hun gik lidt i panik og i al hast fik hun bidt forkert. Hun skulle skynde sig, fordi hun ikke ville have, at Molly skulle komme og stjæle godbidden lige foran snuden på hende, så hendes plan var at skynde sig at tage den med på turen, men så fik hun ramt forkert. Hun løb efterfølgende væk fra Molly med godbidden, men det var tydeligt at se, at hun var ked af sin fejl. Det var ikke hendes intention. Hun kom kravlende hen til mig, og bad mig om at tilgive hende, så det gjorde jeg selvfølgelig. Der var ingen tvivl om, at hun skulle have tilgivelse, for det var slet ikke hendes skyld. Det var simpelthen så sødt, da hun kom listende hen for at sige undskyld. Alt er okay og det hele endte godt.

Det var en hyggelig og dejlig 3. advent med de pjuskede julenisser. Det er altid en fornøjelse at være i kaninernes selskab. 🥰🐰🐰🥰


English version:

We created a nice and comfortable space with blankets so we all four could sit on something dry instead of the wet dirt. Christmas music played in the background and filled the air with the Christmas spirit. Both Molly and Sandy were happy and they ran around us a couple of times before they got their presents. Molly got her fist and she was very excited. She could not wait anymore. She used a little while unpacking the present and when she finally got it open a bag of dried flowers came in sight. She tried to dig and gnaw the plastic bag open but I helped her and took a little pile of flowers out and laid on the blankets. She tasted a few of the flowers but she was careful. Maybe she did not have any appetite or maybe she was just cautious. Both Molly and Sandy wanted to wait a bit to eat the flowers and that was okay. They have all the time they need. Now it was Sandy's turn to unpack her present. She started playing with the paper for a while end then she got it open. It was a box with pellets with hay and banana taste. They seemed to taste good because Sandy took a large mouthful. 

After a while, it was time to unpack the last to small gifts. It was the gifts from their day-to-day calendar. They were again very excited about what was about to happen. They both ripped the paper of the small gifts. It was delicious snacks that tasted good and were eaten fast. It did not take them long to eat. They must have tasted good. 

It was absolutely a fantastic third Advent with the most wonderful rabbits. They spread happiness. Molly and Sandy are both very good company and always will be.



It is time to investorgate the tiny trees


.





Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a