Skip to main content

Easter and what follows 🥚🐇

Easter

I april måned var det påske, og kaninerne er årets påskeharer. De har endda de helt perfekte farver til det. 

Skærtorsdag:
Den første dag var det skærtorsdag, og her blev der pyntet op med diverse påskepynt i løbegården. Der hang nu små fine flamingopåskeæg rundt omkring. Molly især blev hurtigt nysgerrig på, hvad det mon var, som blev hængt om alle vegne.

Der var nogle hyggestunder hvor vi alle fire (både kaniner og mennesker) var samlet for at farvelægge printede tegninger med påskemotiver. Kaninerne deltog overraskende meget i farvelægning. Halvdelen af tiden smed de dog bare rundt med farveblyanterne, men det vigtigste er, at de forsøgte. Sandy blev hele tiden ved med at trampe rundt på tegningerne, men hun ville bare lige afsætte hendes poteaftryk. Hun ville være den der signerede tegningen, og det fik hun så også lov til på hendes helt egen måde. Vi sad på træningsmåtte, som var lavet af skum, så vi alle kunne sidde blødt og behageligt, også kaninerne. 

Igen i år blev deres individuelle påskekælenavne anvendt. Molly er den mystiske, der sniger sig rundt alle mulige steder og kaldes derfor for Mystery Molly, og Sandy er fuld af overraskelser og finder altid på nye løjer, og hun kaldes derfor for Surprise Sandy. Vi har brugt de kælenavne til påske en par år nu, men for hvert år bliver man blot mere bekræftet i at det er kælenavne, der passer perfekt til vores to firbenede venner.

Der blev også gemt påskeæg i løbegården, og det var to store æg med en masse lækkert indhold. Æggene indehold blandt andet tørret æblechips, pærechips, FitBits, persille godbidder, gulerodsgodbidder, tørret hibiscus blomster og rosenkronblade. De var fulde af dufte. Der gik ikke mange øjeblikke, så havde kaninerne allerede fået færten af alle lækkerierne og det dejlige guf. Det er jo ikke hverdag, at man kan vinde sådan én gevinst blot ved at bruge sin snude til at snuse og lokalisere den. Det var i hvertfald et hit og er derfor blevet en tradition, der laves hvert år efterhånden.

Alt dette foregik ved en 18-tiden på dagen, og vejret var gråt. Det var overskyet men dog lunt for årstiden ( 11 grader celsius)


Langfredag:
Denne dag bød på højtlæsning af tegneserier. Men det var ikke hvilken som helst tegneserie. Det var Anders And, og det var påskeudgaven. Der var blevet fundet et håndfuld Anders And blade frem, der omhandlede påske, og disse skulle selvfølgelig læses højt for kaninerne. Det endte med at blive super hyggeligt. Der blev desuden tilføjet noget ekstra pynt til løbegården. Det var to kanin hoveder lavet af filt i henholdsvis en brun og en hvid farve, hvilket jo er de to hovedsagelige farver på kaninernes pelsdragt.

Dagen blev rundet af med en påske-quiz, som var hjemmelavet. Det var blevet lavet analogt, så kaninerne kunne mærke og virkelig smage på spørgsmålene. De smagte vitterligt på ordene! 😅 Men de satte sig så på det svar, som de mente var rigtigt. Indimellem stjal de også nogle af enten spørgsmål eller svar. Kaninerne vidste godt, at det er dem der suverænt bestemmer.


Palmesøndag:
Dette var en hviledag for kaninerne. Der skete ikke så meget udover det sædvanlige. Molly og Sandy skulle lige have sig en pause for alt det påske.


2. Påskedag:
Der bleve lavet en lille fin og hyggelig dekoration i løbegården. Det var en lille rede, hvori der blev lang nogle små påskeæg af flamingo. De lå i halm i en krukke. Men kaninerne kunne selvfølgelig ikke holde deres snuder fra halmen, så de plantede sig bare midt i reden og rodede rundt med æggene. Men der skete dem heldigvis ikke noget (hverken æg eller kaniner). Molly begyndte at balancere rundt på kanten af krukken. Hun lod til at have styr på, hvad hun lavede, men det så dog lidt risikabelt ud, for kanten var ikke ret bred, men hun skulle simpelthen rende rundt på krukken. Indimellem sprang Molly hen over krukken, hvilket hun gjorde, fordi hun til at starte med blev forskrækket over, hvad der lå nede i krukken (reden med de falske æg), så hun undveg og sprang i stedet hen over. Lidt efter gjorde Sandy præcis det samme, for hun vidste jo heller ikke, hvad det var for noget, der lige pludselig lå nede i krukken, så i bar forbavselse satte hun hurtigt fra på kanten og sprang lige hen over. Hun begyndte straks at inspicere den og undersøge sagen fra andre vinkler. Sagen skulle opklares, og det skulle være i dette øjeblik. 

Sådan er det jo, når kaninerne er så nysgerrige, som de er. De skal opleve noget for at udvikle og udfolde sig.



English version:
It was easter in April and for that the bunnies are perfect. They are Easterbunnies. They even have the perfect colors. A brown and a white easterrabbit. They really took their roles seriously. 

The first day in easter the enclosure was nicely decorated with flamingo eggs which the bunnies was very curious about. Small thingies that smell weird. The hoomans call this decorations? They even got their own easter nicknames. Molly was called Mystery Molly because of her mystery behavior and her little mysteries. Sandy was called Surprise Sandy because she is always full of surprises. She will have something planned at all time. There is never a boring moment with this two bunnies. Molly sneaks up on you and Sandy messes with you if you don't do what she says. That is just the way she is.

This day we (the humans) hid som Easter eggs for the bunnies to find. They might be this years easterbunnies but they also deserve to find the easter spirit. In each of the two eggs there was some delicious snacks so when they was lucky enough to find them they would get a bunch om treats. It took them awhile to realize that there was snacks nearby but when they figured it out they when crazy. Molly started her search and Sandy soon followed. But it was not random which egg they had to find because they each had a Easter egg but they actually succeeded finding their own egg as if they knew. Molly went straight to the goodies but she had to open it first but that also went fast. Sandy searched for hers in another area of the enclosure and she used her fluffy snout effectively. She got her surprise! When she cracked it open there was snacks and treats everywhere. Sandy immediately started to eat her way through the snacks. They both could smell the goodies from miles away. The eggs was apparently easy to locate with the nose of theirs. They have a remarkable sense of smell those to Easterbunnies.

They really had fun with all the dekorations these days and the games we all played together. They were really engaged when the played with us humans. It was two very invested rabbits. We all had a lot of fun with coloring easter images, reading easter stories and playing a Easter quiz. 

Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a