Skip to main content

A New Year is coming

 Happy New Year!

 

Dansk

Det er den tid på året, hvor det nye år kommer os i møde. Det bliver fejret med fyrværkeri og festligheder, men disse festligheder er ofte meget højlydte. Hvert år sikre vi os, at kaninerne er i sikkerhed, så de ikke risikerer at blive ramt af raketter. Der bliver lydisoleret så godt som muligt. De bliver lukket ind i kanin-huset, hvor de ofte bare prøver at finde en smule ro mellem de affyrende raketter. Søvn er vigtigt for kaniner, og det er den også på nytårs aften. Tæpper blev lagt godt op omkring huset, så larmen blev minimeret så meget som muligt, og derudover så hjalp tæpperene også til at skabe mørke. Fyrværkeriet skaber et blinkende lys, der kan være meget forstyrrende. Molly fandt hurtigere ro end Sandy. Sandy var på meget på vagt i starten, men da hun fandt ud af, at der ikke skete hende noget, faldt hun også til ro. Indimellem tøffede Molly over til vandskålet og drak lidt vand og spiste noget hø, og dernæst gik hun igen over til sin soveplads og lagde sig op af Sandy. I løbet af dagen var løbegården blevet fint dekoreret med nytårspynt og en festlig lyskæde med i flere forskellige farver med glimmer i pærerne. Det var en diskret oppyntning, da det ikke skulle skræmme og forstyrre kaninerne. Det var vigtigt, at der var plads til ro i ørerne, så de kunne sove lidt, inden larmen for alvor ville gå i gang. Der blev rengjort i kanin-huset, så de blev mødt af en frisk base, inden de blev lukket ind i den lille sikre og mørke hule, som der var blevet bygget til dem i anledning af nytåret. 

Molly og Sandy blev fodret med deres sædvanlige mad, og de fik også en håndfuld Profibre for at holde maven og tarmsystemet sundt og raskt, særligt nu hvor de, i dagens anledning, havde fået lidt flere snacks og lækkerier, end de plejer. Men de var heldigvis vældig tilfredse med begge dele. 

I de (få) lyse timer der var på denne dag, blev der givet tørre urter og andet lækkert. Der blev hyggesnakket og guffet snacks. Kaninerne kunne bare godt lide at få noget ekstra som en slags bonus, og så var det egentlig lidt lige meget for dem, hvad der var anledningen. Det kunne dog tydeligt ses, at de begge var meget glade for at få den ekstra opmærksomhed. Der skete hele tiden noget nyt på denne dag, for der var mange ting, som der skulle tages højde for og forbedredes i forbindelse med kaninernes sikkerhed og velvære, men kaninerne nød godt af at blive taget hånd om. De var ivrige og utålmodige med at undersøge nytårspynten og det guf, som der blev båret ind til dem. Men roen forsvandt lidt efter lidt, for som timerne gik, lød der flere og flere brag både i det fjerne og helt tæt på. Nytårsstemningen var lige på trapperne, men det betød samtidig også, at uroen snart ville udvikle sig til støj og larm for kaninerne. Det lod dog ikke til at genere dem så meget. De havde allerede affundet sig med de ekstra larmende dage sidst i december. Det er jo trods alt ikke første gang, at de oplever nytår, så de har nok bare vænnet sig til det efterhånden. Det skal dog også lige tilføjes, at der aldrig har været problemer eller tydelige tegn på, at kaninerne har været bange eller utrygge på nogen måde i forbindelse med nytår, og det støjende fyrværkeri eller de blinkende farver på nattehimlen. Så længe at de har hinanden, så skal alt nok gå. Deres ro er et tydeligt tegn på, at de er trygge, når de er i hinanden selskab, og det er jo fantastisk, at de har det sådan.


English

It is celebrated with fireworks and festivities, but these fireworks are often very loud. Every year, we make sure that the rabbits are safe so that they do not risk being hit by rockets. It is soundproofed as much as possible. Carpets were laid out well around the house so that the noise was minimized as much as possible, and in addition, the carpets also helped to create darkness. The fireworks create a flashing light that can be very disturbing. Occasionally Molly went over to the water bowl and drank some water and ate some hay, and then she went to her sleeping spot and lay down by Sandy's side. During the day, the running yard had been nicely decorated with New Year's decorations and a festive light chain in several different colors with glitter in the bulbs. It was a discreet decoration, as it should not scare the rabbits. It was important that there was room for peace so they could sleep a little before the noise really started. The rabbit house was cleaned so that they were greeted by a fresh base.


Molly and Sandy were fed their usual food, and they were also given a handful of 'Profiber' to keep their stomach and intestinal system healthy and well, especially now that they had had a little more snacks and treats than usual. But luckily they were very happy with both.
 

The rabbits were both very happy to get the extra attention. There was always something new happening on this day, because there were many things that needed to be taken into account and improved with the safety and well-being of the rabbits, but the rabbits enjoyed being taken care of that way. They were eager and impatient to examine their New Year's decorations and the snacks that was for them. But the quietness disappeared little by little, because as the hours went by, there were more and more loud sounds both in the distance and very close. However, they did not seem to bother them that much. They had already come to terms with the extra noisy days in late December. After all, this is not the first time they experience New Year, so they were probably just getting used to it eventually. However, it should also just be added that there have never been any problems or clear signs that the rabbits have been scared or insecure in any way with the New Year and the noisy fireworks or the flashing colors in the night sky. As long as they have each other, then everything would be fine. Their calmness is a clear sign that they are safe when they are in each other's company, and it's great that they feel that way.



Both Sandy and Molly eating snacks


Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a