Skip to main content

Valentines Day!

It was a fantastic Valentines Day this year

 
 
Det var en nydelig dag, hvor solen skinnede og det var et flot vejr. Kaninerne nød solen i fulde drag. Molly sad endda og nød den så meget, at hun faldt i søvn, der hvor hun sad. Om morgnen kom vi med små gaver, og senere ville Molly og Sandy så få store gaver. Men der var blevet lavet nogle små ting til dem hver især, som de kunne kigge på i løbet af dagen. Molly fik et lille hjerte, hvor der var skrevet hendes navn, og Sandy fik en lang række af udklippede hjerter på en snor, hvor der stod de fineste citater på. Disse små gaver skulle symboliserer den kærlighed, vi har til vores kaniner. De små hjerter med citaterne var til Sandy, og de var derudover også skrevet til hende, og Molly fik det lille hjerte, som var syet til hende med hendes navn syet i midten af hjertet. Valentins dag handler om at vise dem omkring sig, at man elsker dem, og det var det, vi prøvede at vise Molly og Sandy denne dag med både en masse gaver, kram, hygge og kvalitetstid. Vi gjorde, hvad vi kunne for at indikere over for kaninerne, at denne dag var noget særligt, og at det betød meget for os at vise dem, hvor meget de betyder for os. Derfor var denne dag dedikeret til verdens dejliste kaniner - Sandy og Molly.

Vi havde i dagens anledning også bagt nogle Hay cookies til kaninerne, som var lavet af hovedsagligt hø, som var blandet sammen en smule gulerod og en sjat saft fra nogle æbler. Men der skete det, at de hjemmebagte godbidder blev for gamle og fik fugt, så de kunne altså ikke tilbydes til kaninerne, og vi var derfor nødsaget til at smide godbidderne ud. Det var ærgerligt, at godbidderne var mislykkes, men det skulle ikke stoppe os fra at prøve at lave nogle nye. Så selvom kaninerne ikke kunne få lov til at smage de ellers længe ventede Valentines hjertegodbidder denne dag, så besluttede vi, at vi ville lave nogle nye godbidder nogle dage efter Valentines Day, som Molly og Sandy så kunne smage i stedet for. Vi havde nemlig ret dårlig samvittighed over, at kaninerne ikke fik lov at smage godbidderne, så vi lavede dem nogle andre men stadig med samme opskrift, så de kunne få lov at opleve smagen alligevel, selvom det ikke var på den dag, det oprindelig var tiltænkt til. Da kaninernes så endelig fik lov til at smage dem nogle dage senere, viste de stor glæde, da de spiste godbidderne. De syntes, at de var virkelig gode. De vurderede godbiddernes til at være en oplevelse i sig selv. Det var ærgerligt, at Molly og Sandy ikke kunne få deres godbidder på den dag, det var planlagt, men det betød ikke, at de skulle snydes for dem, og de endte da også med at blive rigtig glade for de små hjerteformede godbidder bestående af hø, gulerod og en smule saft fra æbler, da de endelig fik dem nogle dage senere.

Senere samme dag gav vi dem nogle tørrede brændenælder som snack, nu hvor de ikke kunne få de hjemmebagte godbidder, som vi ellers havde tænkt. Denne snack faldt dog også i god jord, selvom det måske ikke var det de helt havde regnet med, men det virkede til at de stadig godt kunne bruge de tørrede brændenælde snacks. 

På dette tidspunkt valgte vi også at give de store gaver, som vi havde ventet på hele dagen og glædet os til at give de to skønne kaniner. Både Molly og Sandy fik nemlig en kæmpe rød hjerteformet pude, hvor der står "I Love You" på. Sandy satte sig med det samme på den store pude, og begyndte at vaske sine poter. Hun sad godt og trygt på hendes nye bløde pude. Molly havde en lidt anden strategi. Hun valgte nemlig at snuse til den og puffe rundt med den i stedet. Hun skulle lige sørge for, at den var sikker at sidde på og være i nærheden af. Den skulle derudover også lige testes for, hvor holdbar den var. Hun endte med at godkende den og hoppede til sidst også rundt på den og nød, at hun kunne sidde på en fin hjerteformet pude. Det glædede os mennesker at se, hvor nysgerrige de var omkring puderne, og at de blev så glade for dem, som de gjorde. Det betyder meget, når kaninerne udviser den begejstring for de ting, vi kommer med, som de gjorde her i dette tilfælde.
 
 
 
 
English short version
 
It was a fantastic day to celebrate valentines day. The weather was amzing and Molly and Sandy was happy. It looked like they were enjoying the weather and all the fun that happend around them. This was the day we showed the rabbits how much we love them and appreciate them being with us. And all that love is what we showed them this day. It is important to tell those around you that you love them and that includes pets beacause they are also familymembers. 

We gave them gifts both homemade ones and gifts that we bought for them. The homemade gift that Molly got in the morning was a sewed heart where Molly's name was sewed in letters. The sewed heart she got symbolized that we love her. Sandy got a string with small red hearts where quotes were written on them about Sandy and the love she brings us every day.

A few days before we made some hay cookies for the rabbits but we had to through them out because the goodies began to smell bad so we decided not to give them to the rabbits anyway which was very sad beacuse the bunnies were really exited about them. 
 
Even though they couldn't get the valentine hearts this day we made some new ones a few days later so they still got a chance to taste them and they really liked the treats.

We spend some qualitytime with the bunnies and later that day we visited them in their enclosure again and then we gave them the gifts we bought them which they were very happy about. They got a heart pillow each. In letters the heart said "I Love You". Both Molly and Sandy was very curious about the pillows and they wanted to investergate them. When they accepted the heartshaped pillow they dicided to sit on them. Sandy began to wash her paws while sitting on the pillow and Molly started to throw around with the pillow but after a while she also decided to sit and take a nap on it. It makes us so happy to see that the rabbits were so positive about the pillows. They really seemed to like their new gifts.
 
 
 







Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a