Skip to main content

Changes to the Christmas gift

Safety is now added to the gift we built for the bunnies this christmas.

Vi lavede nogle små ændringer på deres julegave af sikkerhedsmæssige årsager. Det er vigtigt, at det er sikkert for kaninerne at benytte og lege med udendørs møblet, uden at det vælter, hverken når de springer op på den eller på grund af vejret. Det var tydeligt at se til at starte med, at det godt kunne ende med at blive en smule ustabilt, så vi besluttede, at vi ville fastgøre det til løbegården. Vi valgte derfor at fastgøre den med to træklodser, som blev skruet fast til lægterne i løbegården, så møblet ikke ville vælte.

Det endte faktisk med at blive så stabilt, at man ikke engang kan vippe den. De to træklodser i hver side, som er fastgjort på siden af møblet ved taget holder den så godt, at den står godt fast. Derudover har vi også fjernet de fliser og sten, som vi havde lagt i bunden på pladen ved foden af møblet, som lå der for at holde på den, så den ikke ville vælte. Stenene var tunge nok til at kunne holde det midlertidigt, men det var lagt fra en permanent løsning, og vi valgte derfor at skrue møblet fast, så vi ikke behøvede at være bekymrede for, at kaninerne ville falde ned, eller at den ville vælte ned over dem. Den står nu så stabilt som muligt uden hårde og tunge sten. Det var vigtigt, at kaninerne dog havde været okay med, at tingene blev lavet en smule om, men de havde ikke noget imod det, så længe de kunne beholde den plads de løb på, og at det ikke ville komme til at ændre på deres normale løberuter.

En gang imellem ligger vi hø ind i den, som kaninerne kan sidde på og samtidig spise af. De begge elsker at sidde og guffe hø, samtidig med at de kan sidde og kigge ud over hele løbegården. Der ligger derfor en smule hø ved foden af møblet. Samtidig med at de sidder og spiser lækkert hø, så kan de sidde og kigge ud på den dejlige udsigt over deres egen løbegård og endda også ud i den store have.

Derudover så har vi tilføjet en lille krog, som ikke er skarp på nogen måde, i loftet. Den lille krog kan man hænge snacks og andet guf på, som kaninerne så kan sidde og spise, mens de sidder og hygger og spejder rundt i løbegården. Man kan jo aldrig vide, hvornår der kommer nogle gode snacks på krogen, så kaninerne må sidde og vente spændt på, hvad de mon får den dag. Både Molly og Sandy elsker at få overraskelser. De render rundt for at løse små mysterier i løbegården. De har bare en sans for mystikken.

Nu hvor møblet er stabilt og sikkert, så behøver man ikke at bekymre sig lige så meget som kaninejer, da de så sagtens selv ville kunne håndtere at hoppe op og ned selv, men det kunne have været farligt, hvis de nu ikke selv kunne styre det, og at det fx væltede. Så nu kan de sidde trygt og godt og kigge rundt i løbegården og haven men samtidig spise sig mæt i det velduftende grønne friske hø.


English short version

We made some slight changes to the present we bulit for the rabbits this christmas. Satefy comes first. We fasten it  to the enclosure so the wind wouldn't bring down the outdoor funiture. It was fasten with wooden blocks that was adjusted so that it could hold. When we screw them to the enclosure we had to make sure it was placed where we wanted it because it would not be something that we could just move around and therefore we had to be sure where we wanted it to stand. We also asked the rabbits and they said that it was fine whereever we would place it as long as they could run as usual. Once in a while there would be put some hay on the floor in the "house" so they can sit there and eat while they enjoy the good view. 

We also moved the tiles and stones from the buttom of the wooden funiture that were suposed to hold the furniture steady but because it was beginning to be too dangerous we decided to remove them. And now where the two wooden blocks can hold it steady by itself the tiles didn't have to be there. These changes meant that we as the owners didn't have to be worried about the bunnies falling down anymore. Now the wooden furniture wouldn't fall anywhere. The rabbits can now sit there and feel safe at the same time (and we humans don't have to worry). They can look out in their enclosure and enjoy the beautiful view while eating some tasty hay.

Other than that we placed a small hook (without anything sharp) in the ceiling so the bunnies can sit from each side and chew and eat the yumi treats that is put on the round hook (threaded eye hook). They like the mysteries and the surprise when they jump up there to look for what their treats is that day.


How the outdoor furniture looks like after the changes


It is fasten with wooden blocks to the enclosure



Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a