Skip to main content

It's snowing!!

Snow in huge amounts

Ikke ret langt inde i året faldt der endelig sne. Det er efterhånden nogle år, vi har ventet på, at det danske landskab skulle blive hvidt. 
Der har været sne de seneste par uger, så selvfølgelig har kaninerne været ude og lege rundt i det.

Første gang der kom sne, der faldt ca. 5-6 cm sne, og alle grenene var dækket af sne. Det var et vildt flot syn. Shania og jeg var ellevilde, da det var første gang i meget lang tid, at vi havde set sne, og vi ville selvfølgelig gerne ud og lege i det, lige så snart vi fik fri fra skole. Vi besluttede os så for at lukke kaninerne med ud i haven, så vi alle fire kunne lave snemænd og sneboldskamp. De var godt nok også glade for at løbe rundt i de mange dynger sne, men de prøvede at hoppe i vores fodspor, da sneen var ret dyb til dem, og det så meget specielt ud, da de hoppede fra det ene fodspor til det andet. Shania og jeg lavede sneengle og legede rundt i sneen (lidt barn har man da lov til at være), og imens legede kaninerne rundt og løb rundt efter hinanden. De spiste også noget af sneen og skubbede rundt med den, for de var overbeviste om, at de kunne finde lækkert græs nedenunder, hvilket de kunne.

Sneen er dog begyndt at smelte i dag, da det er blevet tøvejr, men vi nåede lige at have kaninerne med ude i haven i aftes. Kl. var 17 og mørket var ved at falde på, men sneen gjorde det lyst nok til, at man kunne orientere sig (også oppe på himlen og i træerne), så vi turde godt tage dem med ud, selvom det var mørkt, og der var fare for rovfugle på himlen. Vi lyste med en medium kraftig lommelygte oppe i træerne, og så havde vi nogle pinde med, som vi kunne bruge til at forsvare kaninerne, hvis der skulle komme en rovfugl eller et andet rovdyr og angribe. Det var kaninerne MEGET taknemmelig for. Sandy lavede nemlig en meget flot binky, og det er ved at være længe siden, at jeg har set hende lave en, så det gjorde mig rigtig glad og stolt. Jeg tror også, at jeg har fundet ud af, hvilken lyd kaninerne bedst kan lide. Lyden af sne der bliver trådt sammen under en sko eller pote. Den kan de rigtig godt lide. Deres yndlings sæson på året er vinter og forår, da det er køligt i luften, og så er der chance for frost i jorden dvs. at der ikke er mudret og vådt hele tiden. Jeg havde også tidligere lavet en kæmpe snekugle, hvor jeg fik både Sandy og Molly til at hoppe op på den for at få en godbid, og det var ret sødt, for de klatrede begge to op ad den, som var det et kæmpe snebjerg. 


English short version
We just started this year and snow has already fallen in huge amounts! This year can only get better, "knock on wood". The landscape is absolutely gorgeous outside because the snow is covering every inch of every branch on the trees. It's been a long time since I've seen such an incredible sight. It's like the night turns into day, suddenly. Everything's so bright. 

Of course the bunnies should play in this fantastic phenomenon and so they did. There had fallen about 5-6 cm snow where we are so a lot of snow to play in. But not only bunnies played in the snow because it's been so long since Shania and I have been playing in snow so of course we wanted to join Sandy and Molly and so we did. We played for hours together with them until we all were frozen and wet. Especially Molly and Sandy got a little tired of all the wetiness (if that's not a word, it is now xD). 

A few days later the snow started melting and Sandy and Molly got to play in it one last time because you never know when it will be back (if ever). It was about 5 pm in the afternoon and the darkness had started to show but the snow brigtened the surroundings so we were still able to see any predators if they would show. We were still able to protect the bunnies. Sandy even made a BINKY !! I haven't seen that for quite some time. It's usually Molly who makes the binkies when we are watching but Sandy was obviously overly happy so she wanted to show us her joy and that made a huge smile appear on my face. What a fantastic gift she gave me. Molly did some zoomies which also indicated happiness and that was also a huge joy to watch her do. 


Molly's so happy in the snow

Sandy tries to hide from the camera

Exploring the weird snow
!
You gotta jump really long if you don't wanna sink in

Sandy camoflages really well in this season (if there's snow ofc)

"It's not even my color" - Molly






Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a