Skip to main content

Happy New Year!

 Happy New Year to you all

Godt nytår til alle vores bunfriends. Sidste år var noget af en rutjsebanetur, men vi håber alle at dette år vil blive bedre end 2020. 

Folk begyndte at fyre fyrværkeri af allerede flere uger inden de måtte (27. Dec.), Men heldigvis siger kaninerne ikke noget til alt larmen fra raketterne. De er blevet så vant til det, at de ikke engang lægger mærke til alt fyrværkeriet længere. Ikke engang, når det er meget tæt på, og vi mennesker bliver faktisk mere forskrækket, end de gjorde. Sådan noget plejer ellers at være noget, der stresser dyr rigtig meget, men det så ikke ud til, at det påvirkede dem på nogen måde. 

Vi lukkede kaninerne ind ekstra tidligt om aftenen, da vi ville undgå for meget tumult med fyrværkeri, støj og stress. De blev lukket ind kl 17, og så kom vi med en hel masse aktivitetslegetøj, som de kunne bruge noget tid på, for de skulle jo trods alt sidde indenfor i buret i 5 timer mere, end de plejer (14 timer total). De fik legetøj, tørrede urter, pellets gemt rundt i høet, en masse hø og nogle æblegrene, og det fik dem da også til at være beskæftiget et stykke tid. Vi sørgede for at sætte godt med halm rundt om buret, så det måske ville virke lidt lyd-/støjdæmpende, og så ville det dække for alle de blink, der ville komme i løbet af aftenen. 

Omkring kl. 3 gik vi ud i løbegården for at se, om de begge havde det godt, og de lå stille og roligt og sov, indtil vi vækkede dem selvfølgelig. De var meget glade, og de havde i den grad fået en masse energi af at sove så længe. Ja, de kunne åbenbart godt sove igennem alt larmen i løbet af natten. Vi besluttede os for at give dem en lille løbetur, så de kunne strække benene lidt. Det var jo trods alt ret lang tid, at de skulle sidde indenfor. De fik derfor lov til at løbe rundt i ca. en halv time, hvor de begge var ellevilde, og de zoomede rundt og lavede binkies. De var super glade. Jeg tror, at det var godt, at de lige fik lov til at krudte lidt af. Det var som om, de godt vidste, at de kun fik lov til at løbe rundt i kort tid, for de blev ved med at løbe ind i det lille hus for at se, om det var tid til at blive lukket ind, hvorefter de så løb ud igen, hvis det ikke så ud til at være tilfældet. De holdt hele tiden øje. Det var ret sødt. De blev lukket ind, og vi gik i seng, og kun tre timer senere (kl. 7), lukkede vi dem rigtigt ud, og så gik vi i seng igen, og sov længe. De virkede til at være tilfredse med, at de ikke også blev tvunget til at sove til midt på dagen. 


English short version

Last year was a little weird but we hope you all got through it with your heads held high. And let's hope this year will bring us nothing but happiness and joy.

People started setting off fireworks early this year even before they were allowed to. But luckily the bunnies did not notice the noice. Well, they did hear it but they were not afraid of it in any way, which was fantastic compared to all the stress the bunnies could have been exposed to because of the fireworks and also the noise that followed. I was actually more afraid of the sudden noice from the firework than the bunnies which might also have scared them a little but nothing too serious. 

Shania and I decided to put the bunnies inside their hutch a little earlier than usual because we didn't want to risk any rockets falling down in the enclosure. Around 5 pm they fell asleep and we assured that they had lots of activity toys to play with so they wouldn't get bored. 

Around 3 am in the morning we decided to let them out in the enclosure again just for half an hour so they could stretch their legs a little. It was a long time they had to sit still in the hutch so they were overly happy to be able to run about for a little while. We assured that they were doing okay and was fine with everything and then we put them back inside the hutch and said goodnight. Three hous later (7 am) we woke up to let them out again because we knew that they would be really angry with us if we waited till noon to let them out again. After that we went back to sleep and every(bun) were happy. We humans got our sleep and the bunnies got their playtime as usual. 


Sandy and Molly want to help decorate the enclosure

"What a funny thingy" - Molly

Very cuious bunny

"What's with all the funny garlands hoomans?" - Sandy


Sorry about the delay for this post. We've been busy lately but now you have it :)

Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a