Skip to main content

The Hurricane 🌬️🌪️

Dansk version:

Da orkanen Malik ramte Danmark var det ikke helt uden at være forberedt, men det er dog begrænset for, hvor meget man kan forberede kaninerne på den slags stormvejr. Det skabte uro hos kaninerne. De løb forvildede rundt i de dage, hvor orkanen var værst. De søgte hen, hvor der var mest ly og ro, men det larmede stadig i træerne. Der var ikke ét øjeblik, hvor det ikke larmede i ørene på kaninerne, for orkanen rasede i adskillige dage, hvilket føltes som evigheder. Man kunne mærke på kaninerne, at de til sidst var ved at være udmattede og for urolige til at kunne få den nødvendige søvn. De manglede ro til at kunne samle sig og hvile ud.


I dagene op til orkanen blev de fleste til stormsikret i haven, så det ikke ville larme og g blæse rundt. Der blev desuden sat nogle ekstra læhegn op, som blev skruet fast, som kunne skabe bare en smule mere læ. Havens møbler og genstande skulle jo nødig være én af de ting, som skulle skabe panik og uro i dem. 


Træerne knirkede og knagede i de voldsomme vindstød, og grene knækkede af, og fladt ned hist og her. Der var ikke noget at sige til, at kaninerne har lidt utrygge. Men vi mennesker sørgede for at holde øje med dem med jævne mellemrum, så vi vidste præcis, hvordan kaninerne havde, og hvordan de opførte sig i forhold til det voldsomme vejr.


Malik (orkanen) rasede i flere dage og vinden blussede op fra dag til dag. Det endte faktisk med at blive så slemt, at vi var nødsaget til at tage begge kaniner ind i vores udestue, for at give dem en smule ro og tryghed. De var blevet så udmattede og trætte at de virkede desorienteret. Molly og Sandy blev meget påvirket af blæsten. De blev kulret og forvirret og vidste ikke hvor de skulle gå hen for at slippe væk fra orkanen. Så vi (ejere) besluttede, at give dem en pause. Vi tænkte ellers, at det var et naturligt vejrfænomen og derfor måtte det være naturligt for kaninerne at blive ude og mærke hvordan de skal reagere og opføre sig i forskellige vejrforhold, så længe det stadig er sikkert for dem, men på dette tidspunkt blev det for meget. Der kom et tidspunkt, hvor det såkaldte 'orkanens øje' opstod, hvor alt blev stille, men man skulle ikke tage fejl, for orkanen var langt fra ovre. Det viste sig så at være sandt, for inden længe begyndte de voldsomme stormstød igen af larme og tage fat i trækronerne.


Udestuen blev gjort hyggelig og komfortabel for både mennesker og dyr. Udestuen var det fortrukne valg da temperaturen var nogenlunde det samme som temperaturen udendørs, og eftersom at kaniner ikke kan tåle pludselige temperaturændringer, så var dette rum det mest ideelle. 


Lige inden kaninerne blev båret indenfor i udestuen, var særlig Sandy meget kulret og rastløs. Molly udtrykte sig utryghed ved at udstråle store mængder af uro, som smuttede af, for det var tydeligt at mærke, at hun ikke vidste, hvor hun skulle gøre af sig selv.


Herefter tog vi beslutningen om at tage kaninerne med ind den nat, hvor orkanen var værst. Det var tid til at de endelig kunne få lov at slappe en smule af både i krop og i deres ører, for det var ikke ligefrem små vindpust, orkanen sendte afsted. 


Der blev gjort klar i udestuen, inden kaninerne kom ind, ved at rengører området og rydde op, så der var plads til udfoldelse hos Molly og Sandy, for de er jo vant til at kunne bevæge sig rundt i en stor løbegård. Hø, halm, vand og måtter som de kunne sidde eller ligge på blev lagt ind i det afgrænsede område. Derudover kunne de få lov at boltre sig i tæpper og puder. Men eftersom at det var en overnatning i udestuen, som kaninerne (eller vi ejere) aldrig har prøvet før, så skulle der planlægges, havde der skulle bruges. Der blev båret madrasser, puder, dyner og tæpper ind til os mennesker, men det var dog ikke kun os, der endte med at bruge det, for kaninerne er jo nogle nysgerrige væsner.


Kaninerne fik sågar både godnatlæsning og godmorgenlæsning, hvilket var super hyggeligt. Der var en helt særlig stemning ved at være inde i et rum sammen med kaninerne, mens en orkan rasede udenfor. Der var slet ikke lige så meget støj og larm, som der var udenfor og kaniner kunne derfor langt om længe falde til ro og finde tryghed. De lod til at få en del mere søvn, end de havde fået det seneste lange stykke tid, hvor orkanen også rasede. Både Molly og Sandy havde meget mere overskud og energi til at fjolle rundt dagen efter. Orkanen var lige så stille ved af aftage.


Det blæste ikke lige så meget, men der var dog stadig lidt af orkanen Malik tilbage, men nu hvor kaninerne havde fået fornyet energi, så virkede det ikke til at påvirke dem lige så meget, så de havde ikke noget imod at komme hjem til deres løbegård igen. De virkede samtidig glade for deres ekstra oplevelse i udestuen, hvor en hyggelig stemning og en særlig fælleskabsånd befandt sig.


Vi bar Sandy og Molly ud i deres løbegård igen, og de begyndte af tøffe rundt og spise hø, som de plejede, men de var dog stadig opmærksomme på deres omgivelser, for faren var jo ikke helt drevet over endnu.


Orkanen stilne mere og mere af den dag, og de efterfølgende dage aftog den og blev efterfølgende til en storm og dernæst blot til blæst. Vinden var igen normal, og kaninerne kunne få den ro, som de havde brug for. De brugte de efterfølgende dage på at hvile ud efter de forrige dages strabadser. Det er ikke altid let at befinde sig i voldsomme vejrfænomener, når man er kanin eller et dyr i det hele taget.




English version:

When Hurricane Malik hit Denmark, it was not completely unprepared, but there is a limit to how much you can prepare the rabbits for this kind of stormy weather. It caused unrest among the rabbits. They were running around lost during the days when the hurricane was at its worst. They looked for where there was the most shelter and peace, but it was still noisy in the trees. You could tell by the rabbits that they were eventually exhausted and too restless to get the necessary sleep. Malik (the hurricane) raged for several days and the wind flared up day by day. It actually ended up getting so bad that we had to take both rabbits into our conservatory, to give them a bit of peace and security. They had become so exhausted and tired that they seemed disoriented. Molly and Sandy were very affected by the wind.


It wasn't as windy, but there was still a bit of Hurricane Malik left, but now that the rabbits had re-energized, it didn't seem to affect them as much so they didn't mind coming home to their running yard again. At the same time, they seemed happy about their extra experience in the conservatory, where there was a cozy atmosphere and a special sense of community.


We took Sandy and Molly out into their paddock again, and they started chugging around and eating hay, as they used to, but they were still aware of their surroundings, because the danger wasn't quite over yet. The hurricane calmed down more and more that day, and in the following days it subsided and then became a storm and then just wind. The wind was back to normal and the rabbits could get the rest they needed. They spent the following days resting after the previous days.




Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a