Skip to main content

Happy 5th Birthday!

 The bunnies turned 5 years old

Danish version
Vi har fejret en særlig fødselsdag, for det var nemlig for kaninerne, og de blev 5 år her den 4. maj. Som tiden dog flyver af sted. Selvom det regnede og vejret var ret ustabilt, så fik vi alligevel holdt en vellykket og hyggelig dag sammen med kaninerne. Vi valgte at trække indenfor i vores udstue for ikke at blive våde i den silende regn. Vi vækkede kaninerne med flag i hånden, mens vi sang fødselsdagssang for de to fødselarer. Samtidig med at vi lukkede kaninerne ud i løbegården om morgnen, fik de lov til at gnaske løs i dugfriske mælkebøtter. Da de havde kommet sig over chokket over den noget usædvanlige opførsel fra os menneskers side, så fik både Molly og Sandy hver især dagens første fødselsdagsgave.
 
Der blev flaget med danske flag, mens der blev ønsket tillykke på livet løs. Morgnen skulle være en helt særlig og speciel morgen, som ikke skulle ligne alle de andre på nogen måder. Der blev desuden også hejst det store danske flag i flagstangen, som jo er et tegn på, at der er familiemedlemmer, som har fødselsdag. Denne dag, den 4. maj, er det vores to kaniner, som er de heldige af at få flaget at se, hvilket gør os til nogle meget heldige ejere. De danske flag var overalt på denne dag, og de blev også fastgjort overalt i hele kaninernes løbegård, så de fint kunne hænge og blafre i vinden. 

Vejret var dog ikke helt med os, da det regnede det meste af dagen, men det skulle selvfølgelig ikke stoppe os fra at fejre vores to yndlings kaniner 💚 Vi rykkede i tørvejr sidst på dagen, for at vi kunne få lov til at fejre kaninerne indendørs, så deres gaver (og også kaninerne for den sags skyld) ikke blev våde.

Molly fik nogle bonus gaver, som var nogle små ting, som der var blevet købt til hende, og hun kastede sig hen over dem, for det var jo nyt og spændende, men inden længe så stod Sandy helt op ad Molly og så hende over skulderen. Molly kunne ikke få lov til at have sin gave i fred ret længe, men det er nu gældende for dem begge. De skal altid være lige i nærheden af hinanden, og de er så nysgerrige, at de ikke kan holde deres snuder væk fra hinandens ting, hvilket ser ret sødt ud, når de kommer snigende for at få lov til at komme hen til den anden kanins gave. De bliver altid meget begejstrede for de gaver, de får, hvilket gør det til en meget særlig oplevelse hver eneste gang, man giver en gave. De stæser hen til gaven, og i de fleste tilfælde så flår de gavepapiret op, for at se, hvad der gemmer sig inde bagved. Det er lige meget, om det er noget spiseligt eller ej, så kommer de altid løbende, når det rasler og skramler, for det må jo være noget spændende, når det larmer på den måde. Men Sandy fik selvfølgelig også en lille fin morgengave, som også blev overfaldet af begge kaniner. De er altid sammen om at pakke begge pakker op, hvilket gør det mega hyggeligt, for man ved, at de begge bliver glade for begge gaver, og de virker altid taknemmelige, for de løber rundt med deres nye ting, eller også så sidder de bare ved det, slapper af med det eller sidder og kigger på deres nye ting.

Der skete rigtig meget den morgen.

Men da det så blev eftermiddag, så skulle fødselsdagsløjerne selvfølgelig fortsætte. Dagene op til kaninernes 5 års fødselsdag havde vi samlet en plastikkasse fuld af ting, som kunne bruges til at fejre fødselsdagen. Fødselsdagstingene, som skulle bruges i løbet af dagen, blev brugt løbende, og det lod til, at det skabte meget glæde, at vi havde gjort så meget ud af det, og at dagen skulle være anderledes og sjov på nogle helt nye måder.

Der blev hængt fødselsdagsguirlander op i udestuen, hvor vi havde valgt, at vi ville fejre det meste af den resterende fødselsdag. Der blev pyntet op med diverse flag i hele udstuen. Der var desuden blevet købt en hel høballe til kaninerne, som en ekstra ting, som de bare kunne få lov til at gnave og spise af, når de fik lyst, og de lavede mange huler i den efterfølgende, men den blev første gang introduceret til kaninerne på deres fødselsdag. De var glade for, at de altid kunne have muligheden for at tage sig et høstrå, hvis de ønskede, og de havde større mulighed for at udvælge, hvilket hø, der var godt, og hvilket der var knap så godt. Da den efterfølgende kom ind i løbegården til kaninerne, hvor den stod, indtil de havde spist den færdig, hvilket tog nogle måneder, men de var meget glade for den, og vi sørgede for, at den ikke blev våd eller fugtig ved hele tiden at vende høballen, så der ikke blev for fugtigt uder høet.

Når kaninerne skulle ind i udstuen, så skulle der selvfølgelig være nogle snacks, så blev der plukket en stor bunke af brændenælder, mælkebøtter, skvalderkål og nogle andre af havens urter, som kaninerne kan tåle, som blev skyllet og lagt ind på plads. Udover havens urter så fik de en hjemmelavet frugtkage hver, som bestod af frugt og grøntsager og nogle enkelte krydderurter. De nød meget det store udvalg af gode snacks, da de fik det sat ned foran sig. De gik straks i gang med at smage på lidt af det hele.

Da de kom ind i udstuen skulle de rundt og undersøge og udforske hele udstuen, før de kunne fokusere på fødselsdagsgaver og snacks og andre lækkerier. De fik endda en ekstra gave fra en uventet kant, men som de stadig var meget glade for. De fik nemlig nogle fine små lamper, som kunne lyse op i mørket uden for kaninernes løbegård, og de fik gaven af et menneskeligt familiemedlem, som gerne ville give de søde fødselarer en lille fin gave.

I løbet af hele dagen, der blev der taget en masse fine billeder af hele arrangementet, og der blev bestemt ikke sparet på billederne, for denne dag skulle man sørge for at gemme. Der skulle ikke risikeres at misse denne dag ved, at man glemte at tage billeder af Molly og Sandy's store dag. Det er jo trods alt dagen, hvor de fyldte 5 hele år, og det skulle da selvfølgelig fejres med manér.

Da de var inde i udstuen fik de løbende deres gaver, og de virkede til at være overvældende af lykke for hver eneste gave, de fik lov til at pakke op, hvilket de gjorde ved at gnave, rive og grave i gavepapiret. Vi havde sørget for, at der var så lidt farve i gavepapiret som muligt, så man ikke risikerer, at kaninerne for slugt noget, som de ikke skulle, som kan være skadeligt på nogen måde. Der blev også sagt 'tillykke' eller 'tillykke med fødselsdagen' rigtigt mange gange den dag.
 
Vi mennesker havde også skrevet små taler, som vi sagde højt for kaninerne, inden de pakkede deres gaver op. Den største og den hovedsaglige gave, som kaninerne fik den dag var et 'Castle' lavet af træ, som vi havde købt til dem i anledning af deres 5 års fødselsdag. Men det skulle først samles, før det kunne bruges, og da både Molly og Sandy var færdige med at grave papiret af, var de en smule forvirret, for der var jo ikke rigtig nogen gave under. Det var bare en bunke træplader, men da det så endelig blev samlet og bygget færdig, så blev de også glade for deres nye lille "legeplads". Det tog dog lidt tid at vænne sig til, hvordan det skulle bruges, og hvor man skulle gå hen for at få adgang til deres Castle. Derudover så fik de også en outback, så de kunne få et udvidet udeområde at græsse på, når de bliver lukket ud af løbegården. Der blev sunget flere fødselsdagssange, og kaninernes reaktion var guld værd. De virkede så glade gennem hele dagen, og vores kærlighed til de to uldtotter er så stor, at vi bare ikke kan lade være med at give dem gaver og flage med flag. Resten af tiden gav vi bare kaninerne lov til at slappe af og få tid til at rende rundt og udforske deres nye ting og bare generelt området. De legede rundt og undersøgte hele udstuen. Men efter lidt tid kunne man tydeligt se, at vi havde kørt dem helt flade for energi. De var blevet meget udmattede. Det havde jo været en meget anderledes og spændende dag med mange nye ting, som kaninerne skulle forholde sig til.
 
Om aftnen skulle deres nye outback sættes sammen med den, som de havde i forvejen, og det tog lidt tid, før vi fik samlet dem, så kaninerne kunne komme ud og undersøge deres nye store græsningsareal. De fik lov til at græsse en smule om aftnen, for at de lige kunne få lov til at mærke, hvordan det er at have så meget plads i forhold til, hvad de havde før. 

De fik desuden også deres hele høballe ind i løbegården, så de bare kunne guffe frisk hø, når de ville, hvilket de blev meget glade for. De spiste lidt hele tiden af den nye store høblok, som de lige pludselig havde fået sat ind i deres hjem. Senere gravede de også små huler inde og omkring høet, og det viste, hvor meget de hyggede sig med deres nye friske høballe.

Til sidst på aftnen lukkede vi Molly og Sandy ind for, at de kunne få lidt ro og slappe lidt af, og så sagde vi et sidste tillykke med fødselsdagen og lod dem derefter sove. I dag fejrede vi, at kaninerne er blevet et halvt årti. Det skulle selvfølgelig også lige nævnes for kaninerne, inden de faldt i søvn, hvilket de gjorde meget hurtigt og kort tid efter, at de var blevet lukket ind.
 
 
 
English version
Yesterday was Molly and Sandy's birthday and they turned a half decade. May 4. was the day where the bunnies turned 5 years old. It was a day filled with joy and happiness. The bunnies got a lot of gifts beacause we couldn't stop giving them. They got a wooden Castle among other things and they really seemed to enjoy jumping around in the castle to explore their new and diffrent gift. One of the extra gifts they also got on this special day was their very own haybale. They were allowed to build nests and small caves in the hay and so they did! When they got their haybale to their home in the enclosure it didn't take long before Molly started jumping up on the haybale and eating hay from the top and Sandy started digging holes in the hay. She likes to build hay nests and now she had a whole haybale to do it. Other than that they each got a birthday "cake" that was made of fruit and vegetables and they almost ate all of it. It probably tasted fantastic and they are not used to getting so much delecious food. They got a lot of attention because the day was all about them. 

It rained most of the day so we had to move the birthday indoor so the bunnies wouldn't get soaked by the rain. The whole day was filled with danish flags. We had decorated the enclosure with red and white flags so the bunnies could feel their birthday.

We took some plants from the garden that the rabbits was allowed to eat and could eat without getting too much sugar. They threw themselves over the pile of edible and tasty wild plants. It think they liked it :)

It was an amazing day with a lot of fun and special activities. I really liked spending so much valuable time with the cutest and best bunnies in the world. It means so much that Molly and Sandy lives so much in the present and they were very patient. The bunnies used all their new gifts and they really seemd to enjoy spendning time on exploring their new things. They semmed happy and I really enjoyed to watch them having a great time. 

When the evening came we allowed them to relax because it had been a rough day with a lot of things they had to process. They probably used all their energy and they looked like they really needed a nap and some good nights sleep. It was a very good day even though it rained most of the day but that didn't stop us from giving the rabbits the best 5th birthday of their lifes. We all went to bed happy and filled with joy.
 


Molly and Sandy sat and enjoyed their new haybale and their flags


The bunnies explore one of their new gifts (Castle)


The haybale that was one of the extra gifts.


This is the fruit and vegetable "cakes" the bunnies got to celebrate.


All the gifts for the birthday-bunnies.


Celebrating with danish flags in the enclosure.


Sandy eating some of Molly's gift.


Both bunnies eating hay from a mini haybale.


Molly tasting her new gift in the morning.


The box of birthday. This is a box full of things for Molly and Sandy's birthday.



 
 

Comments

Popular posts from this blog

Opskrifter til kanin godbidder

Hejsa allesammen Her er nogle gode opskrifter til kanin godbidder Vi har ikke selv lavet videoerne: Dette er en video om hvordan man laver gulerods snaks til din kanin Husk at lade dem køle af i ca. 10 min. inden du giver dem til din kanin Et billede af vores gulerods snacks             Dette er en video om hvordan man laver godbidder af: gulerødder, bananer og Pellets Undlad at bruge havregryn hvis i vil lave godbidder derhjemme! Et billede af vores godbidder lavet af gulerødder, bananer og Pellets

Kaninerne har fået 3 juletræer! 🎄🎄🎄

Hejsa allesammen  Vi hentede tre grantræer i går. 🌲🌲🌲 Vi lagde alle træerne og grenene ind i løbegården i dag, fordi kaninerne var gået i seng, da vi kom ud til dem i går, så vi tænkte, at vi ville vente til i dag. Vi satte alle tre træer ind i løbegården, og vi havde også taget nogle løse grene med, da vi hentede grantræerne. Kaninerne blev lidt sure på os, fordi vi ændrede, hvordan det så ud i løbegården.  Men efter lidt tid kunne de alligevel godt lide at gemme sig i grenene og lave huler under juletræet.  De tygger og spiser også grenene. Juletræerne er blevet pyntet fint med grankogler, som de kan gnave i.  Vi har hængt pynten op med bast snor (naturlig materiale fra træer).  Grunden til at vi har valgt at hænge pynten op med bast snor er, fordi det ikke skader kaninerne, hvis de kommer til at spise det, i modsætning til almindelig snor, hvor der kan være farve og plastik i.🎗️ Kaniner har meget følsomme maver, når det gælder nye og fremmede materialer.  Kani

Kanin info

Kanin Kanin bur størrelse udendørs: 9m2 (for en) I vores tilfælde skal buret være isoleret til om vinteren Fodre: Kaninens kost skal ikke ændres for hurtigt/ pludseligt Alt muggent hø er som gift for alle kaniner En kanin har brug for meget hø og halm (gerne grov hø) Mælkebøtter er guf for kaniner (godbidder) Små mængder frugt og grøntsager Kun ca. 4-5 % af det daglige foder, skal være pellets IKKE pluk græs veje og biler. Rajgræs er meget velegnet til kaniner ALDRIG planegræs Brogårdens Urtegræshø og KaninHø fra Stråmanden er anbefalet Kig og lugt grundigt til høet før man køber Hvis kaninen ikke ville spise hø så skal du: Få tjekket at tænderne er iorden. Problemer med tænderne vil få kaninen til kun, at vælge det bløde mad, så som grøntsager og piller. Tjek dit hø. Er det støvet? Lugter dårligt? Har en kedelig gul farve? Tjek om du giver den rette pillemængde og ikke for mange grøntsager. Hvis man giver for meget a